Площадка за опасни битови отпадъци изграждат в Монтана

0

Главболгарстрой“ спечели обществената поръчка за 3,4 млн. лв.

В Монтана започна изграждането на нова площадка за отпадъци, съобщи кметът Златко Живков. На нея ще бъдат събирани опасни боклуци от бита и едрогабаритни предмети – мебели, електроуреди и други непотребни вещи. Обществената поръчка за изпълнението на проекта спечели компанията „Главболгарстрой”, с която е подписан договор.

Стойността на заданието е 3,4 млн. лв. Средствата ще бъдат осигурявани на етапи от екотаксите на общините, които депонират боклука си на депото край Монтана. Такава възможност е предвидена по Закона за управление на отпадъците.

Строителството на площадката ще продължи две и половина години. През първия етап ще бъде изградена довеждащата инфраструктура, а през втория – строежът и оборудването на площадката. Тя ще се разпростре върху площ от 7 дка в района на депото за твърди битови отпадъци. След изграждането на базата в нея ще работят 10 души. Те ще изтеглят от изхвърлените вещи метали и други елементи, които могат да бъдат рециклирани и използвани отново, уточни кметът на Монтана Златко Живков.

Поли Василева

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си