11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Пловдив подкрепя инициативата за Паметник на Обединението на Рожен

На 111-метров пилон ще се развее българският трибагреник

Областна администрация – Пловдив подкрепя инициативата за изграждане на Паметник на Обединението, която се реализира чрез дарителска кампания на Фондация „Наследство в бъдещето“. Проектът предвижда монументът да се изгради в местността „Рожен“ и да представлява 111-метров пилон, на който ще се развее българският трибагреник. Пилонът ще се издига на 1430 м надморска височина и ще бъде най-високият в Европа.

Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и е подкрепена от видни общественици, творци, спортисти, учени, успешни представители на различни професии. Вече официално е подкрепена и от голямата ни футболна легенда Христо Стоичков.

В тази връзка Областна администрация – Пловдив обявява конкурс за послание (мото), което да бъде гравирано на паметна плоча в подножието на паметника. Изискването е мотото да съдържа до 7 думи и да бъде подчинено на идеята на кампанията – да се отправи послание към бъдещите поколения на България и то да има обединяващ характер.

Избраното мото ще бъде записано заедно с посланията към бъдещите поколения на останалите 27 административни области.

Желаещите да участват в конкурса могат да подават предложения до 15.02.2023 г. на email: ei@pd.government.bg.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ