26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Пловдив отбелязва Международния ден на чистия въздух

Под мотото „Заедно за чист въздух“ Община Пловдив отбелязва Международния ден на чистия въздух за синьо небе. На 7 и 8 септември жители и гости на града са поканени на общоградски празник, по време на който е предвидена богата културно-образователна програма. Събитието се организира от Община Пловдив със съдействието на Регионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив, Тракия икономическа зона, Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация, Платформа „Дишай, Пловдив“.

ПРОГРАМА

07 септември

10:00 – 12:00 ч. – Ден на отворените врати в автоматична измервателна

станция „Каменица“

Гражданите, които искат да разберат как се извършва мониторинг на въздуха, каква е използваната апаратура и технология, какви показатели се следят и какво е състоянието на атмосферния въздух в момента, ще могат да получат информация от специалисти на място.

19:00 ч. – Джаз концерт на сцената пред Община Пловдив (пл. „Стефан

Стамболов“ 1)

Участие ще вземат „Биг бенд Пловдив“, дамският струнен квартет „Интро“ и Илин Илински, познат на публиката от музикалния формат „Гласът на България“.

08 септември

11.00 – 17:00 ч. – Изложение на тема „Опазване чистотата на въздуха“ пред

Община Пловдив

Участие в изложението ще вземат представители на Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Медицински университет – Пловдив, Тракия икономическа зона, Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност, Платформата „Дишай, Пловдив“, както и специалисти от ОП „Градини и паркове“.

19:00 ч. – Концерт на сцената пред Община Пловдив

Събитието ще открият танцов ансамбъл „Иглика“ при ОДК – Пловдив с ръководител и хореограф Венцислава Еленска. След тях на сцената ще излязат виртуозните музиканти Мая и Пламен Ковачеви oт струнен дует „Уейл“, както и медиците-музиканти от рок формация „Сутура бенд“. Водещ на мероприятието и през двата дни ще бъде актьорът от Пловдивския драматичен театър Петър Тосков.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ