20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Пловдив отбелязва Международния ден на чистия въздух

Под мотото „Заедно за чист въздух“ Община Пловдив отбелязва Международния ден на чистия въздух за синьо небе. На 7 и 8 септември жители и гости на града са поканени на общоградски празник, по време на който е предвидена богата културно-образователна програма. Събитието се организира от Община Пловдив със съдействието на Регионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив, Тракия икономическа зона, Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация, Платформа „Дишай, Пловдив“.

ПРОГРАМА

07 септември

10:00 – 12:00 ч. – Ден на отворените врати в автоматична измервателна

станция „Каменица“

Гражданите, които искат да разберат как се извършва мониторинг на въздуха, каква е използваната апаратура и технология, какви показатели се следят и какво е състоянието на атмосферния въздух в момента, ще могат да получат информация от специалисти на място.

19:00 ч. – Джаз концерт на сцената пред Община Пловдив (пл. „Стефан

Стамболов“ 1)

Участие ще вземат „Биг бенд Пловдив“, дамският струнен квартет „Интро“ и Илин Илински, познат на публиката от музикалния формат „Гласът на България“.

08 септември

11.00 – 17:00 ч. – Изложение на тема „Опазване чистотата на въздуха“ пред

Община Пловдив

Участие в изложението ще вземат представители на Аграрен университет – Пловдив, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Медицински университет – Пловдив, Тракия икономическа зона, Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност, Платформата „Дишай, Пловдив“, както и специалисти от ОП „Градини и паркове“.

19:00 ч. – Концерт на сцената пред Община Пловдив

Събитието ще открият танцов ансамбъл „Иглика“ при ОДК – Пловдив с ръководител и хореограф Венцислава Еленска. След тях на сцената ще излязат виртуозните музиканти Мая и Пламен Ковачеви oт струнен дует „Уейл“, както и медиците-музиканти от рок формация „Сутура бенд“. Водещ на мероприятието и през двата дни ще бъде актьорът от Пловдивския драматичен театър Петър Тосков.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ