24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино „Космос“, обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е с издадено разрешително за строеж и е съгласуван с всички институции. Ремонтът и реконструкцията ще обхванат сградата на бившето кино и площадното пространство пред него. Стойността на поръчката е 9 900 000 без ДДС. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 19 юни.

Съгласно споразумението с МРРБ средствата трябва да бъдат разходвани за 3 години. Ако бъде одобрена Концепцията за интегрирано териториално развитие на Общината (в която е включено и кино „Космос“), свободните пари ще бъдат пренасочени.

В края на 2022 година беше представен техническият проект за обновяване на киното. Той предвижда осъвременяване на сградата и оформяне на наситено с активности площадно пространство.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ