7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Пловдив: Над 180 компании от 12 страни на Международния технически панаир

След две годишно прекъсване заради ковид пандемията Пловдив отново е домакин на голям бизнес форум. Днес се откри 76-то издание на Международния технически панаир. “Има известен отлив на участници, но ние сме се постарали да привлечем интересни, иновативни компании, които търсят своето развитие“, заяви на традиционната пресконференция преди официалното откриване на техническия форум неговият главен директор доц. Иван Соколов. Той съобщи, че в тазгодишното изложение участват Над 150 компании от 12 страни, като сериозно присъствие регистрират 25 индийски фирми от областта на стоманодобивната индустрия.

Есенното издание на Панаира комбинира няколко специализирани изложби, в сферата на машиностроенето, дигиталните технологии, строителството, зелената икономика и електропроизводството, химическата индустрия. Специален акцент на форума е електромобилната индустрия, както и производството на дронове. Респектиращо е участието на 25 индийски компании, които представят технологии и съоръжения в стоманодобивната промишленост, минната и сондажна индустрия.

“Имаме възвръщане на интереса към Пловдивския панаир и ние ще развиваме тази тенденция. Интересно е това, което се случва в зелената енергетика, поставяме акцент върху това. Защо не ние да представим и синтетичен газ за електроенергията?!“, заяви главният директор на Панаира Иван Соколов.

Related Articles

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...

ВАС реши: Двуседалковият лифт „Драгалевци“ на Витоша да бъде ремонтиран

След две съдебни инстанции усилията на Столична община за възстановяване на кабинковите и въжени линии на територията на Природен парк „Витоша“ се увенчава с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ