26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Плевен ще има нов плувен комплекс

Започна строителството на нов плувен комплекс в Плевен. За реализацията на проекта беше създадено акционерното дружество ПК „Инвиктус” ООД с участието на плувния клуб „Инвиктус” и фирма „Хоризонт Иванов”, която има преобладаващ дял.

Плувният комплекс ще бъде изграден на бул. „Г. Кочев” при изхода от града в посока Русе с разгърната застроена площ 5400 кв. м. Той ще включва голям басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити съоръжения с тези размери на този етап има само в София и Бургас. На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два съвсем малки помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специални нужди. Тук ще се предлагат занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса ще има прилежащ паркинг, както и обособена площадка в близост с около 200 паркоместа.

Новото спортно съоръжение ще има нисък експлоатационен разход и ще използва най-съвременните методи за дезинфекция на водата и пречистване на въздуха.

Очаква се новото съоръжение да бъде открито през месец май 2023 г.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ