23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Плевен се включва в глобална кампания за жилищни права

Община Плевен се включва в глобална застъпническа кампания за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света. Целта на инициативите в рамките на кампанията е да се изгради критично разбиране и активно ангажиране на гражданите с глобалните цели за устойчиво развитие на ООН – Дневен ред 2030.

В рамките на кампанията е включен семинар за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие на градовете и жилищната политика, на националните политики и добри практики.

Като партньор в кампанията „Хабитат България“ осигурява и средства в размер до 4200 лева за доброволческа инициатива за освежаване на градска и паркова инфраструктура.

Целта на проявите е да се обърне внимание на проблемите на урбанизацията в дългосрочен план. Тенденцията е до 2030 година трима от всеки пет души да живеят в градове.

Урбанизацията поставя огромно предизвикателство. Градовете могат да бъдат източник както на предизвикателства, така и на решения, отбелязват организаторите на кампанията.

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ