20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Плевен въвежда нова система за видеонаблюдение и управление на трафика

Плевен инвестира 2 000 000 лева за модерна система за видеонаблюдение и управление на трафика в 16 ключови кръстовища. Проектът е финансиран с европейски средства и ще бъде завършен за три месеца, съобщи заместник-кметът на общината Стефан Милев, цитиран от БТА.

На практика това е част от голям европейски проект за модернизиране на тролейбусния транспорт за близо 17 250 000 лева, който изведе Плевен на водещо място сред областните центрове в страната по дял на електрифицирания обществен градски транспорт /над 95 на сто/.

Четири типа камери ще помагат на КАТ и полицията при проследяване номерата на автомобилите, при събиране на много хора на едно място, допълни Милев. Ще бъдем по-спокойни и за входно-изходните артерии, защото ще бъдем наясно кой влиза, кой излиза и кога от града, изтъкна той. Камерите ще помагат да се разкрива битова престъпност. Община Плевен вече е инвестирала 800 000 лева за видеонаблюдение от 92 точки в града и това помага за разкриване на кражби и други престъпления, припомни Милев. Инвестицията е за превенция и ще позволи да се следи в реално време това, което се случва от два пункта – в община Плевен и в Автогарата.

Главната цел на системата е постигане на устойчив градски транспорт чрез намаляване на вредните емисии и шума, подобряване качеството на управлението на трафика. Видео системата ще осигурява зелена вълна, ще помага за „отпушване“ на движението и за организиране на „бързо трасе“ при необходимост.

 

Related Articles

Предстои основен ремонт на Музея на мозайките в Девня

Над 5 млн. лв. отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството за основен ремонт на Музея на мозайките в Девня. Проектът включва конструктивни промени...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ