15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Плевен въвежда нова система за видеонаблюдение и управление на трафика

Плевен инвестира 2 000 000 лева за модерна система за видеонаблюдение и управление на трафика в 16 ключови кръстовища. Проектът е финансиран с европейски средства и ще бъде завършен за три месеца, съобщи заместник-кметът на общината Стефан Милев, цитиран от БТА.

На практика това е част от голям европейски проект за модернизиране на тролейбусния транспорт за близо 17 250 000 лева, който изведе Плевен на водещо място сред областните центрове в страната по дял на електрифицирания обществен градски транспорт /над 95 на сто/.

Четири типа камери ще помагат на КАТ и полицията при проследяване номерата на автомобилите, при събиране на много хора на едно място, допълни Милев. Ще бъдем по-спокойни и за входно-изходните артерии, защото ще бъдем наясно кой влиза, кой излиза и кога от града, изтъкна той. Камерите ще помагат да се разкрива битова престъпност. Община Плевен вече е инвестирала 800 000 лева за видеонаблюдение от 92 точки в града и това помага за разкриване на кражби и други престъпления, припомни Милев. Инвестицията е за превенция и ще позволи да се следи в реално време това, което се случва от два пункта – в община Плевен и в Автогарата.

Главната цел на системата е постигане на устойчив градски транспорт чрез намаляване на вредните емисии и шума, подобряване качеството на управлението на трафика. Видео системата ще осигурява зелена вълна, ще помага за „отпушване“ на движението и за организиране на „бързо трасе“ при необходимост.

 

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ