11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Плаж на брега на р. Янтра във Велико Търново създадоха доброволци

Доброволци създадоха плаж на брега на р. Янтра във Велико Търново. Инициативата е част от подготовката на градския фестивал „48 часа Варуша юг“, който ще се проведе през август.

Плажът има пясъчна ивица, а естествената прохлада идва от вековните дървета наоколо. Доброволци от Tarnovo Runs са възстановили конструкцията на дървена къщичка и зоната около нея, където могат да се практикуват йога и медитация и други активности на открито.

Бреговете на Янтра са естествен хабитат за много птици, а в реката могат да бъдат открити големи раковини от речни миди, което прави мястото още по-атрактивно. Ентусиастите са засадили и лехи със зеленчуци и билки, за които могат да се погрижат и посетителите на плажа.

Плажът е възстановен с дарения и труд на доброволци. В рамките на 48 часа през август фестивалът във Велико Търново ще съсредоточи развлекателни, информационни, образователни и спортни събития. Основните точки, около които е организирана целодневна активност, са – плажът на река Янтра, Музеят на архитектурата, Самоводската чаршя, Сцената с глухарчетата (панорамната площадка) и Сцената около паметника на Никола Пиколо.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ