26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Плаващи фонтани ще красят и пречистват река Тунджа

Три аериращи фонтани като част от специална плаваща система ще бъдат разположени в бетонираното корито на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк на Ямбол.

Целта на проекта е поддържане на водата в добро експлоатационно състояние и създаване на по-добра естетическа визия. Обогатяването на водата с кислород ще предотврати развитието на планктон. Фонтаните ще създават и уникална атмосфера чрез играта на светлина и вода.

Първият фонтан ще бъде закотвен пред сградата на Областно пътно управление, вторият ще е от северната страна на пешеходния мост, а третият ще бъде закотвен от южната му страна.

Преди три години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран.

След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати като атракция лодките и водните колела.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ