14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Плаващи фонтани ще красят и пречистват река Тунджа

Три аериращи фонтани като част от специална плаваща система ще бъдат разположени в бетонираното корито на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк на Ямбол.

Целта на проекта е поддържане на водата в добро експлоатационно състояние и създаване на по-добра естетическа визия. Обогатяването на водата с кислород ще предотврати развитието на планктон. Фонтаните ще създават и уникална атмосфера чрез играта на светлина и вода.

Първият фонтан ще бъде закотвен пред сградата на Областно пътно управление, вторият ще е от северната страна на пешеходния мост, а третият ще бъде закотвен от южната му страна.

Преди три години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран.

След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати като атракция лодките и водните колела.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ