15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Перфектните ски дестинации за този сезон

Няма категорична оценка кои са най-добрите места за каране на ски и зимна ваканция в Европа, защото това са лични удоволствия. Все пак статистиката отличава определени локации като перфектни. Ето и първенците в класацията за този сезон:

1. Ски Амаде, Австрия

Ски Амаде е мрежа от 25 австрийски ски зони, които взети заедно представляват най-голямото пространство за каране в Европа. Въпросните ски писти се намират южно от Залцбург.

Плюсове: Огромен брой немного големи курорти, разнообразие, перфектно време и безупречни съоръжения.

2. Лез Арк и Ла План, Франция

Френските курорти Лез Арк и Ла План образуват ски пространството Парадиски с общо 425 км писти.

Лез Арк е от типичните френски мегакурорти с всички екстри, за които може да се присетите. Ла План предлага повече уединение по отношение на хотелската база.

Плюсове: Безкрайни, отлично обработени писти. Типична френска кухня. Евтини пакети по 200 евро на човек за спане и ски пас.

3. Мадона ди Кампильо, Италия

Фолгарида и Марилева са перфектните бюджетни локации за каране на ски в италианския скъпарски курорт Мадона ди Кампильо. Двете селища заедно имат писта, която води към лифтовете на Мадона ди Кампильо. Пинцоло, през две планини в трета.

Плюсове: Много живописни маршрути за каране по писти и извън. И много италианска атмосфера.

 

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ