20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Перник изгражда площадка за строителни отпадъци

Община Перник ще изгражда площадка за приемане, предварително третиране и рециклиране на едрогабаритни и строителни отпадъци. За инвестиционното предложение вече е провеждана процедура за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда, но поради обективни обстоятелства обектът не е реализиран.

Поради изтеклия срок на действие на решението на директора на РИОСВ Перник, според което не се налага да се извършва ОВОС, процедурата трябва да бъде извървяна отново. Площадката ще бъде разположена върху два урегулирани поземлени имоти с обща площ близо 79 000 кв. м и ще отстои на не по-малко от 2 км от най- близката жилищна зона. Годишно ще могат да бъдат обработвани 8 500 тона отпадъци. Ще се приемат за рециклиране строителни отпадъци от широк спектър, като материали от бетонови конструкции, тухли, керамика и др. с неопасен характер.

Отпадъците ще се третират механично, без допълнително химично и термично въздействие, като отделяните емисии прах ще се улавят още при самото натрошаване на отпадъците в мелница, снабдена с оросителна инсталацията, уверяват от общината. Оттам съобщават още, че е проведена процедура по реда на ЗОП и има сключен договор с изпълнител за изграждането на площадката.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ