3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Патриотична инициатива: „Будители по булеварда“ в Димитровград за 1 ноември

Община Димитровград продължава инициативата за повдигане на българския дух с проекта „Будители по булеварда“. Общо 22 пана с изобразени на тях видни просветители са разположени върху колоните по централната градска алея на бул. „България“ по повод 1 ноември.

Пана с ликовете на Паисий Хилендарски, Константин Преславски, Черноризец Храбър, Цар Симеон Велики, Свети Цар Борис Покръстител, Васил Априлов, Добри Чинтулов, Петър Берон, Добри Войников, Софроний Врачански, Иван Вазов, Христо Ботев, Г. С. Раковски, Неофит Рилски, Пенчо Славейков, Любен Каравелов напомнят за просветителското им дело и поздравяват гражданите с предстоящия празник. Тази година към плеядата български будители са добавени Пейо Яворов, Захарий Стоянов, Климент Охридски, Св. преподобни Йоан Рилски Чудотворец, Братя Миладинови – Димитър, Наум и Константин, Григорий Цамблак.

Идеята „Будители по булеварда“ бе реализирана за първи път от община Димитровград по повод Деня на народните будители миналата година със заявката тя да се развива във времето. Така на колоните на аркадата на централната алея намират място достойни българи, допринесли за съхраняването и въздигането на българския дух.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ