15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Пандемията доведе до ръст в търсенето на селски имоти

Пандемията доведе до оживление в селата и ръст в търсенето на селски имоти. Сред водещите е община Габрово, както и селата около столицата, където е все по-трудно да се намери имот за продан, съобщи БНР.

Доскоро Габровска област беше с най-много обезлюдени села и махали в цялата страна. COVID пандемията обаче доведе до промяна – много от селата вече са удвоили жителите си, а имотите за продан свършват. За последните 6 месеца жителите на село Враниловци са се увеличили с 80 души и то предимно млади хора.

Отлив към селата и търсене на имоти има и в Софийско. В село Караполци малко дворно място със стара къща вече се продава за около 80 000 лева.

И кметът на съседното село Лесново твърди, че има много нови жители. А за продан са останали само дворни места, върху които може да се строи.

 

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ