26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Пандемията доведе до ръст в търсенето на селски имоти

Пандемията доведе до оживление в селата и ръст в търсенето на селски имоти. Сред водещите е община Габрово, както и селата около столицата, където е все по-трудно да се намери имот за продан, съобщи БНР.

Доскоро Габровска област беше с най-много обезлюдени села и махали в цялата страна. COVID пандемията обаче доведе до промяна – много от селата вече са удвоили жителите си, а имотите за продан свършват. За последните 6 месеца жителите на село Враниловци са се увеличили с 80 души и то предимно млади хора.

Отлив към селата и търсене на имоти има и в Софийско. В село Караполци малко дворно място със стара къща вече се продава за около 80 000 лева.

И кметът на съседното село Лесново твърди, че има много нови жители. А за продан са останали само дворни места, върху които може да се строи.

 

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ