16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Пандемията блокира разширяването на хотелската инфраструктура в София

Пандемията от коронавируса  забавя разширяването на хотелската инфраструктура в страната. Откриването на 1070 стаи в 4- и 5-звездни хотели в София., няма да се случи в предварително планираните срокове на 2020-а. Това показват данните на консултантската компания за бизнес имоти Cushman & Wakefield Forton.

За настоящите  пролетни месеци бе планирано откриването на първия хотел на Hyatt в столицата, както и на Grand Hotel Millennium. След цялостно обновяване трябваше до  седмици да отвори врати и четиризвездният хотел „Родина“. За момента обаче хотелският пазар е блокиран заради пандемията, която спря бизнес и туристическите пътувания не само у нас, но и в Европа и света.

След годините на ръст, които доведоха до навлизане на нови брандове на софийския пазар, сега се намираме в безпрецедентна ситуация. Икономическият живот е замрял и това рефлектира върху хотелските услуги. Кога и с какви темпове ще има възстановяване все още не може да се прогнозира, защото няма яснота колко ще продължи сегашната ситуация, анализират  експертите от Cushman & Wakefield Forton.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ