29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Пазар: Най- голям интерес към обзаведени жилища по морето

През последните две години търсенето и предлагането на ваканционни жилища следва тенденциите на общия имотен пазар у нас. Много българи и чужденци търсят да закупят жилище в предпочитан морски или планински курорт или пък да вложат спестяванията си в имот, който е с потенциала както за втори дом, така и за отдаване под наем.

По данни на Агенцията по вписванията в първото тримесечие на годината има спад на сделките в морските и планински курорти с около 10-15%. С наближаването на летния сезон обаче пазарът в този сегмент се раздвижва, информират от pariteni.bg.

По данни на Bulgarian properties най-търсени в момента са студия и двустайни апартаменти. Причината е, че те са по-ликвидни и по-бюджетни като крайна покупна цена. Не липсва интерес и към апартаменти с две спални за собствено ползване от хора, които предпочитат по-голям комфорт за по-дълъг престой.

Апартаментите, особено в сгради с ниска такса поддръжка, са предпочитани и обикновено се търгуват бързо. Около 800 евро на квадрат е цената за морски апартамент от среден клас. Най-желани са обзаведените и готови за ползване имоти, констатират брокери.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ