20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Още 5 реновирани автобуса тръгват по линии 63 и 66 към Витоша

От 12 септември по линиите 63 и 66 до Витоша ще се движат само обновени автобуси, Евро 6, подходящи за движение в планински условия. Автобусите са полутуристически и удобни с багажниците си за превозване на туристически раници и ски. Линия 66 стига до хотел „Морени“, а линия 63 до местността Бялата чешма.

Миналата година пуснахме 10 реновирани автобуса, с тези стават 15 и могат да покрият изцяло двете линии, заяви по време на представянето им кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че няма да се отстраняват старите автобуси още, а ще стоят за резерв.

Работим усилено да подобрим достъпа до планината, затова освен обновените автобуси, вече трета година работи и програмата за обновени електрически велосипеди. Има и колонка за зареждане на електрически автомобили. Целта е да се дадат максимално много алтернативи за екологично пътуване към планината, посочи Йорданка Фандъкова.

Тези автобуси бяха закупени от Столичния автотранспорт със средства от общинския бюджет. Отпуснахме 1,2 млн. лева, за да можем да финализираме тази програма за обновяване на автобусите за Витоша, допълни тя.

Продължаваме и с амбициозната програма за подмяна на старите превозни средства в София. Тази година бяха пуснати 13 нови трамвая и 15 нови електробуса, а следващата година очакваме 30 нови тролейбуса, с които да заменим „Икарус“-ите. В рамките на следващите две години още 30 нови електробуса ще тръгнат по линиите на София, каза още Фандъкова.

Related Articles

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ