14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Очаквано! Без рокади в МРРБ, арх. Комитова остава министър и в новия служебен кабинет

Арх.Виолета Комитова запазва поста си начело на Министерството на Регионалното развитие и в новия служебен кабинет. Президентът Румен Радев е подписал указ за назначаване на новото служебно правителство, което встъпва в длъжност днес – 16 септември.

Промените в новия екип са само три – отиват си министрите на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев, както и транспортният министър Георги Тодоров.

В икономиката на мястото на Кирил Петков ще застане досегашната му заместничка Даниела Везиева.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев е назначен Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.

Новият транспортен министър Христо Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г.

 

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ