12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Очаквано! Без рокади в МРРБ, арх. Комитова остава министър и в новия служебен кабинет

Арх.Виолета Комитова запазва поста си начело на Министерството на Регионалното развитие и в новия служебен кабинет. Президентът Румен Радев е подписал указ за назначаване на новото служебно правителство, което встъпва в длъжност днес – 16 септември.

Промените в новия екип са само три – отиват си министрите на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев, както и транспортният министър Георги Тодоров.

В икономиката на мястото на Кирил Петков ще застане досегашната му заместничка Даниела Везиева.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев е назначен Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.

Новият транспортен министър Христо Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г.

 

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ