15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Официално: Мостът над р. Струма в Симитли вече е с Акт 16

Мостът над река Струма в Симитли вече е с издаден Акт 16, информират от администрацията в града. Тази седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.

Държавната приемателна комисия е проверила на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник.

Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“. Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри. На това основание е съставен без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на АПИ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ