29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Официално в Пловдив: Подписаха договора за строежа на „Колежа“

Официално е подписан договорът за строежа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев от страна на Община Пловдив и бизнесменът Илиян Филипов собственик на ПИМК – водещ партньор в дружеството ДЗЗД „Колежа“ са положили подписи под документа.

Дружеството спечели обществената поръчка „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев““ и официално може да стартира работа. От около седмица техниката на строителя е на стадиона, а работници разчистваха съоръжението.

„Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който „Ботев“ отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела кметът Здравко Димитров, който макар и в болничен присъства на подписването.

От строителната компания е поет ангажимент в рамките на една календарна година стадионът да е на етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат.

 

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ