35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Официално в Пловдив: Подписаха договора за строежа на „Колежа“

Официално е подписан договорът за строежа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев от страна на Община Пловдив и бизнесменът Илиян Филипов собственик на ПИМК – водещ партньор в дружеството ДЗЗД „Колежа“ са положили подписи под документа.

Дружеството спечели обществената поръчка „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев““ и официално може да стартира работа. От около седмица техниката на строителя е на стадиона, а работници разчистваха съоръжението.

„Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който „Ботев“ отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела кметът Здравко Димитров, който макар и в болничен присъства на подписването.

От строителната компания е поет ангажимент в рамките на една календарна година стадионът да е на етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат.

 

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ