24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

От 8 март: НАП пуска предварително попълнени данъчни декларации

От 8-ми март на страницата на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане доходите на физическите лица. Всеки длъжник ще има възможността да сравни служебно въведените данни при електронното подаване на декларациите и да нанесе корекции, ако е необходимо, съобщиха от приходната агенция.

Тази година НАП ще въвежда по служебен път данните в данъчните декларации на физическите лица, без да са необходими служебни бележки от работодателя, ТЕЛК решения и декларации от другия родител.

Приходната агенция вече разполага и с данните за търговията през интернет, които също ще бъдат въвеждани в данъчните декларации, а дейността ще се облага, освен ако не засяга продажбата на лични вещи.

За надвнесения данък ще можем да решим дали да ни бъде възстановен или да бъде разпределен за покриване на други задължения, а данъчни облекчения за първи път ще ползваме и при ремонт в дома.

Данъчната кампания тази година ще продължи до 5 май, като отстъпка от 5% може да се ползва за декларациите, подадени по електронен път, до 31-ви март.

Related Articles

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ