14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

От 8 март: НАП пуска предварително попълнени данъчни декларации

От 8-ми март на страницата на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане доходите на физическите лица. Всеки длъжник ще има възможността да сравни служебно въведените данни при електронното подаване на декларациите и да нанесе корекции, ако е необходимо, съобщиха от приходната агенция.

Тази година НАП ще въвежда по служебен път данните в данъчните декларации на физическите лица, без да са необходими служебни бележки от работодателя, ТЕЛК решения и декларации от другия родител.

Приходната агенция вече разполага и с данните за търговията през интернет, които също ще бъдат въвеждани в данъчните декларации, а дейността ще се облага, освен ако не засяга продажбата на лични вещи.

За надвнесения данък ще можем да решим дали да ни бъде възстановен или да бъде разпределен за покриване на други задължения, а данъчни облекчения за първи път ще ползваме и при ремонт в дома.

Данъчната кампания тази година ще продължи до 5 май, като отстъпка от 5% може да се ползва за декларациите, подадени по електронен път, до 31-ви март.

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ