7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

От 6 юни: Шатъл бусове тръгват от Пловдив до летището

Общественият транспорт от Пловдив до летището ще бъде възстановен след дълга пауза. Първият курс на шатъл буса ще е на 6 юни. Липсата на обществен транспорт за връзка с аеропорта от години се счита за един от проблемите за развитието му. Същевременно създава реални неудобства на пътуващите.

Планира се бусът да тръгва от спирката на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив срещу автогара „Юг“ два часа и половина преди всеки полет. Така ще се спазва условието пътниците да са на летището 2 часа преди излитане, уточняват от администрацията на аеропорта. Бусът ще изчаква на летището, за да може да превозва към града пристигащите пътници от съответния полет. Засега услугата ще се извършва с 16-местен автобус по договор с частен превозвач.

Очаква се на някоя от следващите сесии на Общинския съвет в Пловдив да бъде взето решение и за разкриване на редовна линия от Пловдив град до летището.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ