11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

От 6 юни: Шатъл бусове тръгват от Пловдив до летището

Общественият транспорт от Пловдив до летището ще бъде възстановен след дълга пауза. Първият курс на шатъл буса ще е на 6 юни. Липсата на обществен транспорт за връзка с аеропорта от години се счита за един от проблемите за развитието му. Същевременно създава реални неудобства на пътуващите.

Планира се бусът да тръгва от спирката на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив срещу автогара „Юг“ два часа и половина преди всеки полет. Така ще се спазва условието пътниците да са на летището 2 часа преди излитане, уточняват от администрацията на аеропорта. Бусът ще изчаква на летището, за да може да превозва към града пристигащите пътници от съответния полет. Засега услугата ще се извършва с 16-местен автобус по договор с частен превозвач.

Очаква се на някоя от следващите сесии на Общинския съвет в Пловдив да бъде взето решение и за разкриване на редовна линия от Пловдив град до летището.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ