25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

От 6 юни: Шатъл бусове тръгват от Пловдив до летището

Общественият транспорт от Пловдив до летището ще бъде възстановен след дълга пауза. Първият курс на шатъл буса ще е на 6 юни. Липсата на обществен транспорт за връзка с аеропорта от години се счита за един от проблемите за развитието му. Същевременно създава реални неудобства на пътуващите.

Планира се бусът да тръгва от спирката на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив срещу автогара „Юг“ два часа и половина преди всеки полет. Така ще се спазва условието пътниците да са на летището 2 часа преди излитане, уточняват от администрацията на аеропорта. Бусът ще изчаква на летището, за да може да превозва към града пристигащите пътници от съответния полет. Засега услугата ще се извършва с 16-местен автобус по договор с частен превозвач.

Очаква се на някоя от следващите сесии на Общинския съвет в Пловдив да бъде взето решение и за разкриване на редовна линия от Пловдив град до летището.

Related Articles

Конференция „Тенденции и новации в областта на сградните обвивки“

Българската асоциация на фасадната индустрия организира конференция на тема: „Тенденции и иновации в областта на сградните обвивки“. Тя ще се проведе в периода 7-9...

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ