29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия“. Събитието се организира от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Община Бургас.

Тазгодишното издание е посветено на развитието на знания и умения за изпълнение на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в сградите.

Всеки с интерес по темата и предстоящите обучения за професионалисти, граждани и гости на гр. Бургас може да направи своята регистрация за присъствие.

Конференцията ще стартира на 30 май от 13:30 ч. заедно с представители на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР), Камара на строителите в България (КСБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Национална агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) и експерти от сектора. Ще бъдат проведени открити дискусии относно съвременните тенденции в професионалното образование и обучение, промените в държавните образователни стандарти и развитието на система за продължаваща професионална квалификация.

В рамките на конференцията ще бъде представена и новата Пътна карта за повишаване на знанията и уменията в строителния сектор. Основен акцент за тази година е представянето на проекта за първата енергийна общност в Бургас. Проектът е иницииран от Община Бургас в сътрудничество с международни и български организации и предоставя възможност на всички жители на града да се включат. Програмата на конференцията включва следните активности и теми:

  • Учебен семинар за проектанти и строителни специалисти – фокус върху актуалните проблеми за постигане на оптимална енергийна ефективност.
  • Семинар за домоуправители и собственици на жилища – информация за нискобюджетни мерки за енергоспестяване.
  • Обучение за общински специалисти – инвеститорски контрол, енергийни сертификати и фотоволтаични инсталации.
  • Демонстрации на най-новите строителни материали, изделия и технологии – в рамките на специално организирано продуктово изложение.

Related Articles

НИНКН създаде дигитално копие на храм „Христос Пантократор“ в Несебър

НИНКН изготви дигитално копие на църквата "Христос Пантократор" в Старинния Несебър. Дигиталният двойник на забележителния храм е създаден с лазерно сканиране, към което са...

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ