24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

От 24 юни: Започва ремонт на „Челопешко шосе“ и „Кремиковско шосе“

Продължават ремонтните дейности в район „Кремиковци“, каза пред Радио София кметът Лилия Донкова. Тя уточни, че реконструкцията на читалището в Бухово е приключила, предстои избор на изпълнител за ремонт на кметството във „Враждебна“. В района вече са направени четири детски площадки.

„В момента имаме процедура за избор на изпълнител за ремонт на покриви на четири обществени сгради – на детски градини, училища, административната сграда на района и кметството на гр. Бухово. Текат и ремонтите на тротоарите, като голяма част от тези, които са предвидени от Столичната община, вече за извършени“, обясни Лилия Донкова.

Тя добави, че район „Кремиковци“ е голям като територия и много от вътрешнокварталните улици трябва да бъдат ремонтирани. От 24 юни предстои да стартира реконструкцията на „Челопешко шосе“ и „Кремиковско шосе“.

„Предстои също между кв. „Сеславци“ и гр. Бухово да бъде възложено, както и между гр. Бухово и с. Яна, т.е. по-големите пътни мрежи, които са между населените места. От понеделник ще започнат да се изкърпват и те“, уточни Лилия Донкова.

Тя посочи, че движението няма да бъде затваряно. Ще се работи в едното платно, а другото ще е свободно за движение на автомобили и градския транспорт.

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ