15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

От 2024-а: Спират от движение десетки асансьори в страната

Спират от движение десетки асансьори в страната от началото на следващата година. За това предупредиха техници от фирмите за поддръжка пред БНТ. Според европейския стандарт всяко устройство трябва да има монтиран предпазен щит, липсата на такъв обаче ще наложи заключването на голяма част от асансьорните уредби. Щитът се монтира под кабината, трябва да издържа на натоварване и се задейства, когато закъса асансьорът. Така хората са предпазени да не паднат в асансьорната шахта, уточняват специалисти.

Много голям брой от асансьорните системи в страната са на повече от 50 години, при част от тях задължителната профилактика е била подценявана и паркът като цяло не е в най-доброто си състояние.

От гилдията алармират и за остър недостиг на асансьорни техници в цялата страна, което предполага, че асансьорите остават без професионална поддръжка.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ