26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

От 2024-а: Спират от движение десетки асансьори в страната

Спират от движение десетки асансьори в страната от началото на следващата година. За това предупредиха техници от фирмите за поддръжка пред БНТ. Според европейския стандарт всяко устройство трябва да има монтиран предпазен щит, липсата на такъв обаче ще наложи заключването на голяма част от асансьорните уредби. Щитът се монтира под кабината, трябва да издържа на натоварване и се задейства, когато закъса асансьорът. Така хората са предпазени да не паднат в асансьорната шахта, уточняват специалисти.

Много голям брой от асансьорните системи в страната са на повече от 50 години, при част от тях задължителната профилактика е била подценявана и паркът като цяло не е в най-доброто си състояние.

От гилдията алармират и за остър недостиг на асансьорни техници в цялата страна, което предполага, че асансьорите остават без професионална поддръжка.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ