34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

От 2022г.: Гърците прехвърлят имот и откриват фирма през онлайн приложение

Нови улеснения за бизнеса и гражданите се готвят в Гърция от началото на новата година. Гръцките граждани ще могат да прехвърлят имоти и да основават фирма с един клик в специални приложения, информират гръцките медии.

Всички те са включени в проектопрограмата за нови услуги на електронното правителство. Очаква се приложенията да бъдат готови до няколко седмици, а главната им задача е да намалят бюрокрацията.

Гражданите ще могат да прехвърлят имоти като специалната платформа ще може да събира всички необходими удостоверения от държавните архиви. При създаване на нови фирми също ще се избягват бюрократични забавяния.

Новите електронни услуги ще обхванат още правосъдния сектор, където гражданите ще могат да следят чрез платформата движението на съдебните дела. Има опция дори и за разводи през специализирано приложение, уточняват от правосъдното министерство, но само ако раздялата е по взаимно съгласие.

 

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ