16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

От 2022г.: Гърците прехвърлят имот и откриват фирма през онлайн приложение

Нови улеснения за бизнеса и гражданите се готвят в Гърция от началото на новата година. Гръцките граждани ще могат да прехвърлят имоти и да основават фирма с един клик в специални приложения, информират гръцките медии.

Всички те са включени в проектопрограмата за нови услуги на електронното правителство. Очаква се приложенията да бъдат готови до няколко седмици, а главната им задача е да намалят бюрокрацията.

Гражданите ще могат да прехвърлят имоти като специалната платформа ще може да събира всички необходими удостоверения от държавните архиви. При създаване на нови фирми също ще се избягват бюрократични забавяния.

Новите електронни услуги ще обхванат още правосъдния сектор, където гражданите ще могат да следят чрез платформата движението на съдебните дела. Има опция дори и за разводи през специализирано приложение, уточняват от правосъдното министерство, но само ако раздялата е по взаимно съгласие.

 

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ