25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

От 2022г.: Гърците прехвърлят имот и откриват фирма през онлайн приложение

Нови улеснения за бизнеса и гражданите се готвят в Гърция от началото на новата година. Гръцките граждани ще могат да прехвърлят имоти и да основават фирма с един клик в специални приложения, информират гръцките медии.

Всички те са включени в проектопрограмата за нови услуги на електронното правителство. Очаква се приложенията да бъдат готови до няколко седмици, а главната им задача е да намалят бюрокрацията.

Гражданите ще могат да прехвърлят имоти като специалната платформа ще може да събира всички необходими удостоверения от държавните архиви. При създаване на нови фирми също ще се избягват бюрократични забавяния.

Новите електронни услуги ще обхванат още правосъдния сектор, където гражданите ще могат да следят чрез платформата движението на съдебните дела. Има опция дори и за разводи през специализирано приложение, уточняват от правосъдното министерство, но само ако раздялата е по взаимно съгласие.

 

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ