12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

От 12 юли: Започва ремонт на участък от Околовръстния път на Пловдив

От 12 юли – вторник, до 11 септември т. г. ще се ремонтират 4,7 км от Околовръстния път на Пловдив /път II-86/. Това е участъкът между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив.

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Сега продължава ремонтът от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“, а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Съгласно споразумението към договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, подписано на 12 май 2022 г. между Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащото дружество, срокът за завършване на ремонта в 14-километровия участък е 30 септември 2022 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. До момента изпълнените строително-монтажни работи между „Асеновградско шосе“ и „Коматевско шосе“ са за около 11 млн. лв.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ