15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

От 1 юли: Синя зона и през уикенда във Варна

От първи юли влиза в сила решението на Общинския съвет във Варна за синя зона и през почивните дни. Това потвърди Младен Иванов-директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона” в ефира на Радио Варна.

Предвижда се възможността автомобилите да ползват зоната за платено паркиране цял ден срещу 16 лева, като плащането ще се осъществява чрез мобилното приложение varnaparking.bg.

В процес е подготовката на разширяване на обхвата платеното паркиране и въвеждането на Зелена зона. Предстои проектиране, да бъде издадено разрешение на строеж и избор на изпълнител за ремонтните дейности и полагане на маркировката. Цената за кратковременно паркиране ще е същата – 1 лв., но в Зелена зона разрешеният престой ще бъде 5 часа.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ