27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

От 1 юли: Синя зона и през уикенда във Варна

От първи юли влиза в сила решението на Общинския съвет във Варна за синя зона и през почивните дни. Това потвърди Младен Иванов-директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона” в ефира на Радио Варна.

Предвижда се възможността автомобилите да ползват зоната за платено паркиране цял ден срещу 16 лева, като плащането ще се осъществява чрез мобилното приложение varnaparking.bg.

В процес е подготовката на разширяване на обхвата платеното паркиране и въвеждането на Зелена зона. Предстои проектиране, да бъде издадено разрешение на строеж и избор на изпълнител за ремонтните дейности и полагане на маркировката. Цената за кратковременно паркиране ще е същата – 1 лв., но в Зелена зона разрешеният престой ще бъде 5 часа.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ