18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

От 1 юли: Отварят ГКПП „Илинден – Ексохи“

Граничен пункт „Илинден – Ексохи” се отваря за леки автомобили от 1 юли. Това съобщава областният управител на Благоевград Николай Шушков, цитиран от електронни медии.

Превозвачи, туристи и работници поискаха възможно най-бързо пунктът да бъде отворен за всички видове превозни средства. В момента оттам могат да минават само тежкотоварни камиони. Липсата на поток от туристи се отразява негативно на бизнеса в района.

Ограниченията на “Илинден – Ексохи” принуждават туристите да използват граничен пункт “Кулата“, където ежедневно се образуват километрични опашки. Такива са регистрирани и днес, тъй като много хора пътуват за дълъг уикенд или морска почивка в Гърция.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ