11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

От 1 юли: Отварят ГКПП „Илинден – Ексохи“

Граничен пункт „Илинден – Ексохи” се отваря за леки автомобили от 1 юли. Това съобщава областният управител на Благоевград Николай Шушков, цитиран от електронни медии.

Превозвачи, туристи и работници поискаха възможно най-бързо пунктът да бъде отворен за всички видове превозни средства. В момента оттам могат да минават само тежкотоварни камиони. Липсата на поток от туристи се отразява негативно на бизнеса в района.

Ограниченията на “Илинден – Ексохи” принуждават туристите да използват граничен пункт “Кулата“, където ежедневно се образуват километрични опашки. Такива са регистрирани и днес, тъй като много хора пътуват за дълъг уикенд или морска почивка в Гърция.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ