5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

От февруари: Въвеждат „Зона 30“ в София

Столична община въвежда от февруари първата „Зона 30“ за по-голяма пътна безопасност. Ограничението на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена по част от уличната мрежа в центъра на столицата, което ще повиши пътната безопасност и ще стимулира споделеното ползване на зоните, заяви зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

Инициативата „Зона 30“ ще стартира в карето между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“. Подготвен е и проект за следващата зона, която е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Ограничението ще бъде въведено с поставяне на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да стимулира и по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване.

Related Articles

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ