10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

От февруари: Въвеждат „Зона 30“ в София

Столична община въвежда от февруари първата „Зона 30“ за по-голяма пътна безопасност. Ограничението на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена по част от уличната мрежа в центъра на столицата, което ще повиши пътната безопасност и ще стимулира споделеното ползване на зоните, заяви зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

Инициативата „Зона 30“ ще стартира в карето между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“. Подготвен е и проект за следващата зона, която е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Ограничението ще бъде въведено с поставяне на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да стимулира и по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ