15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

От февруари: Въвеждат „Зона 30“ в София

Столична община въвежда от февруари първата „Зона 30“ за по-голяма пътна безопасност. Ограничението на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена по част от уличната мрежа в центъра на столицата, което ще повиши пътната безопасност и ще стимулира споделеното ползване на зоните, заяви зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев.

Инициативата „Зона 30“ ще стартира в карето между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“. Подготвен е и проект за следващата зона, която е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Ограничението ще бъде въведено с поставяне на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Очаква се това да стимулира и по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване.

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ