20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

От днес приемат проекти за намеси в градска среда по програма „Навън“

От днес, 1 ноември, до 22 ноември, включително, ще се приемат проектни предложения в направление „Открито“ на програма „Навън“ за подкрепа на артистични намеси в градска среда през 2022 г.

Новото направление е създадено с цел съвременното изкуство да стигне до публиката и в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство зони, представяйки временни художествени инсталации в градска среда.

Ще бъдат финансирани до два проекта за реализация на творческата идея в рамките на до 17 000 лева за всеки един.

Одобрените произведения за артистична намеса в градска среда ще бъдат разположени в парковото пространство около езерото „Дружба“ в София.

Право да кандидатстват имат българи, както и чуждестранни лица, които постоянно пребивават в България.

Предложения могат да подадат визуални артисти, архитекти, дизайнери и други творци с опит в съвременното изкуство и изкуството в публично пространство, без ограничение на възрастта.

Част от необходимата проектна документация са идеен проект, който описва творческата концепция и техническа спецификация на проекта и визуализация на проекта според спецификите му.

Проектните предложения се приемат единствено в деловодството на дирекция „Култура” на пл. „Славейков” 4, ет. 4, стая 409, в 2 (два) екземпляра. Единият екземпляр трябва да бъде на хартиен носител, а другият – на електронен носител.

Насоки и информация за необходимите документи можете да откриете  на http://artsofia.bg/bg/outside/2021/11/01/pyrva-sesija-na-napravlenie-otkrito-na-programa-navyn-za-podkrepa-na-vremenni-hudojestveni-instalacii-v-gradska-sreda

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Откриха паметник на Хитър Петър и Настрадин Ходжа в Момчилград

Скулптури на популярните герои от народните приказки Хитър Петър и Настрадин Ходжа беше открит в центъра на Момчилград. Идеята за създаване на скулптурите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ