21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Отхвърлиха всички поправки по пакета „Мобилност 1“

Комисията по транспорт и туризъм в Европарламента отхвърли снощи всички 85 поправки по пакета „Мобилност 1“. Евродепутатите от транспортната комисия одобриха досиетата от пакета за командироване на водачите, за тяхното време за почивка и за каботаж.

Българските евродепутати настояваха да отпадне задължителното връщане на камионите на всеки осем седмици в страната, в която са регистрирани. Те искаха също водачите да имат правото сами да избират къде да карат седмичната си почивка.

Въпреки че очакваха този негативен за страните от Източния блок резултат, българските евродепутати заявиха, че са разочаровани.

Предстои пакетът да влезе в пленарна зала на 8 юли. Снощното гласуване е имало по-скоро политически характер. Очакванията и за сесията след месец са, че шансовете за прокарване на изменения са почти нулеви. При пакет „Мобилност“ става дума за сблъсък между отделни страни. България се числи към бунтовната „деветка“ от периферията на ЕС. Срещу нея са Франция и Германия, подкрепяни от скандинавските държави и Бенелюкс.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ