14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Отраженията на индустриалната архитектура в други сгради дискутират на среща в Пловдив

Групата „Български архитектурен модернизъм“ избра 2020-а за година на Индустриалната архитектура. В тази връзка са планирали редица изкуствоведски проучвания, както и разнородни популяризаторски инициативи – лекции, архитектурни обиколки и др.

На 12 февруари в сградата на БНР – Радио Пловдив ще се състои среща разговор с представители на групата, а темата е културно наследство и отраженията на индустриалната архитектура в други сгради.

„Българските фабрики, кланици, хали, железопътни постройки и други са ценен белег за развитието на архитектурата у нас – и в много случаи са предшественици на процеси, които по-късно ще обхванат цялото строителство, и по-конкретно модернизма. Развитието на индустриалната архитектура е и пряко свързано с използването на новите материали – стоманата, бетонът и стъклото, които често пъти не са само конструктивен елемент, а и естетически обект“, считат организаторите на събитието. Срещата в Пловдив е с вход свободен.

Related Articles

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...

Габрово приключва проект за умно управление на отпадъците

Община Габрово приключва работа по екологичния проект, свързан с умното управление на отпадъците. Той се осъществи съвместно със „Скейл Лабс“ ЕООД и над 200...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ