5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Отпуснаха 10 млн. лв. в подкрепа на туроператорите у нас

Министерството на туризма приключи с изплащането на 10 млн. лв. в подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Ведомството отчита засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите агенти в страната по проекти по процедурата, която се проведе в края на декември.

Министерството на туризма одобри за финансиране 720 проектни предложения по процедурата за туроператорите и туристическите агенти по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 -2020 г.

След приключване работата на оценителната комисия за разглеждане Министерството на туризма сключи административни договори с предложените за финансиране участници по процедурата и стартираха плащания по тях.

Средствата представляват около 1% от оборотите на компаниите през 2019 г., като туроператорите и туристическите агенти получиха помощ от 51 лв. до 371 000 лв. в зависимост от декларирания им оборот, посочват от ведомството.

 

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ