27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Отпуснаха 10 млн. лв. в подкрепа на туроператорите у нас

Министерството на туризма приключи с изплащането на 10 млн. лв. в подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Ведомството отчита засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите агенти в страната по проекти по процедурата, която се проведе в края на декември.

Министерството на туризма одобри за финансиране 720 проектни предложения по процедурата за туроператорите и туристическите агенти по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 -2020 г.

След приключване работата на оценителната комисия за разглеждане Министерството на туризма сключи административни договори с предложените за финансиране участници по процедурата и стартираха плащания по тях.

Средствата представляват около 1% от оборотите на компаниите през 2019 г., като туроператорите и туристическите агенти получиха помощ от 51 лв. до 371 000 лв. в зависимост от декларирания им оборот, посочват от ведомството.

 

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ