9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Отпуснаха средства за ремонт на Русенската опера

Красивата сграда пострада от голям пожар преди две години

Държавата отпуска 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската опера, съобщават от ръководството й. Културната институция пострада при голям пожар в началото на юли 2020 година и от тогава очаква средства за ремонт.

Сега предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за възстановяване на сцената и прилежащите й структури.

Започва и ремонт на покрива, за да се замени бързо сега съществуващата временна конструкция. Отпуснатите финанси обаче няма да са достатъчни за реконструкция на цялата сграда. Затова в началото на месец май ще стартира и благотворителна кампания с мото „Аз обичам Русенската опера“ за събиране на . още средства.

Припомняме, че към момент дългът на Русенската опера е малко над 4,1 млн. лева и според ръководството държавата няма как да опрости това задължение. Задачата е музикалният театър да изготви и да заработи по стратегия, с която да намали загубите.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият й бюджет е 3,6 млрд....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ