12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Отпуснаха средства за ремонт на Русенската опера

Красивата сграда пострада от голям пожар преди две години

Държавата отпуска 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската опера, съобщават от ръководството й. Културната институция пострада при голям пожар в началото на юли 2020 година и от тогава очаква средства за ремонт.

Сега предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за възстановяване на сцената и прилежащите й структури.

Започва и ремонт на покрива, за да се замени бързо сега съществуващата временна конструкция. Отпуснатите финанси обаче няма да са достатъчни за реконструкция на цялата сграда. Затова в началото на месец май ще стартира и благотворителна кампания с мото „Аз обичам Русенската опера“ за събиране на . още средства.

Припомняме, че към момент дългът на Русенската опера е малко над 4,1 млн. лева и според ръководството държавата няма как да опрости това задължение. Задачата е музикалният театър да изготви и да заработи по стратегия, с която да намали загубите.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ