16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Отпускат средства за изграждането на ново кръгово в Костинброд

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Костинброд за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура. Става въпрос за изграждането на кръгово кръстовище при бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове.

Целта на проекта е реконструкция на съществуващото „Т“-образно с изграждане на ново кръгово кръстовище, с което да се подобрят транспортно- експлоатационните характеристики на транспортния достъп, престой и паркиране на тежкотоварни автомобили и леки МПС, повишаване на безопасността на участниците в движението и осигуряване на комфорт на пътуващите.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект за разширение на производствен център на бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове в града.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ