13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Отпускат средства за изграждането на ново кръгово в Костинброд

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Костинброд за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура. Става въпрос за изграждането на кръгово кръстовище при бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове.

Целта на проекта е реконструкция на съществуващото „Т“-образно с изграждане на ново кръгово кръстовище, с което да се подобрят транспортно- експлоатационните характеристики на транспортния достъп, престой и паркиране на тежкотоварни автомобили и леки МПС, повишаване на безопасността на участниците в движението и осигуряване на комфорт на пътуващите.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект за разширение на производствен център на бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове в града.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ