4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Отпускат пари за геотермална енергия в 6 общини

Държавата ще отпусне пари за реализация на проекти за оползотворяване на геотермалната енергия на територията на 6 общини, съобщиха от енергийното министерство.

Във ведомството ще бъдат подписани договори с шестте общини, класирани в Процедура BGENERGY-1.002 „Използване на геотермалната енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г. Общините, спечелили финансиране са – Велинград, Ямбол, Поморие, Бургас, Стрелча и София.

Основната цел на процедурата е да допринесе за увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници в брутното крайно потребление на енергия в страната. Финансирането подпомага и проекти за реконструкция на съществуващи или изграждане на нови системи за отопление или охлаждане на сгради чрез използване на геотермална енергия.

Related Articles

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ