12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Отпускат пари за геотермална енергия в 6 общини

Държавата ще отпусне пари за реализация на проекти за оползотворяване на геотермалната енергия на територията на 6 общини, съобщиха от енергийното министерство.

Във ведомството ще бъдат подписани договори с шестте общини, класирани в Процедура BGENERGY-1.002 „Използване на геотермалната енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г. Общините, спечелили финансиране са – Велинград, Ямбол, Поморие, Бургас, Стрелча и София.

Основната цел на процедурата е да допринесе за увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници в брутното крайно потребление на енергия в страната. Финансирането подпомага и проекти за реконструкция на съществуващи или изграждане на нови системи за отопление или охлаждане на сгради чрез използване на геотермална енергия.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ