24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Отпускат близо 5 млн. лв. на Павликени за ремонт на водопроводна мрежа

Държавата отпуска близо пет милиона лева на Община Павликени за ремонт на водопроводна мрежа в село Недан. Тръбите са от 50-те години на миналия век и загубите по тях са над 75 %. Дебитът на водоизточника е намалял и е въведен воден режим.

Кметът на Павликени Емануил Манолов подписа споразумението за държавното финансиране по инвестиционната програма за общините с регионалния министър Виолета Коритарова. Водопроводната мрежа на село Недан е 22,5 км. Ще бъдат подменени половината от азбестоциментовите тръби с отдавна изтекъл експлоатационен срок, по които авариите са непрекъснати, което е една от предпоставките за водния режим в селото.

Един милион лева от държавното финансиране се отпускат сега, а останалите 4 млн. лв. са за догодина. Нови ще са тласкателният водопровод и два от главните клонове.

В община Павликени 80 на сто от населените места са на воден режим.

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ