30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Отпускат близо 4 млн. лв. на Община Павел баня за ремонт на пътя Шипка – Скобелево

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще отпусне 3 980 837 лева на Община Павел баня за рехабилитация и реконструкция на общинския път Шипка – Павел баня – Асен – Скобелево, съобщиха от общинския пресцентър. Споразумението е подписано от кмета Иса Бесоолу в МРРБ.

Проектът е с голямо местно и регионално значение, тъй като по този пътен участък ежегодно преминават хиляди автомобили. Важен е и за туристическия поток. През 2021 година, независимо от епидемиологичната обстановка в страната, участъкът е използван от над 240 000 туристи. Досега статистиката показва, че броят им тази година е още по-голям, посочват от пресцентъра на администрацията.

В Бюджет 2022 на Община Павел е поставен акцент върху дейностите по Инвестиционната програма, ремонта на детските градини в Павел баня, Долно Сахране и Александрово, както и върху дейности за подобряване на инфраструктурата на територията на общината.

Related Articles

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ