35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Отпускат близо 4 млн. лв. на Община Павел баня за ремонт на пътя Шипка – Скобелево

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще отпусне 3 980 837 лева на Община Павел баня за рехабилитация и реконструкция на общинския път Шипка – Павел баня – Асен – Скобелево, съобщиха от общинския пресцентър. Споразумението е подписано от кмета Иса Бесоолу в МРРБ.

Проектът е с голямо местно и регионално значение, тъй като по този пътен участък ежегодно преминават хиляди автомобили. Важен е и за туристическия поток. През 2021 година, независимо от епидемиологичната обстановка в страната, участъкът е използван от над 240 000 туристи. Досега статистиката показва, че броят им тази година е още по-голям, посочват от пресцентъра на администрацията.

В Бюджет 2022 на Община Павел е поставен акцент върху дейностите по Инвестиционната програма, ремонта на детските градини в Павел баня, Долно Сахране и Александрово, както и върху дейности за подобряване на инфраструктурата на територията на общината.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ