19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Отново: Пуснаха на търг сградата на закритата общинска болница в гр. Елена

Сградата на закритата общинска болница “Д-р Димитър Моллов” в град Елена отново е пусната за продажба от синдика на дружеството.

Обявената начална цена е 476 900 лв., което е 50 на 100 от пазарната оценка на имота. Продажбата е насрочена за 15 декември в офиса на синдика в София.

Няколко пъти досега сградата е обявявана за продан, като последният търг беше през лятото на миналата година с 10 % по-висока цена.

Сега се предлагат етажите, в които преди години работиха вътрешното, родилното и детското отделение, както и поликлиничният корпус и етаж, в който функционира общинският хоспис в Елена.

На търг за 10 000 лева беше пуснато и медицинско оборудване и техника на болницата.

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Димитър Моллов-Елена” ЕООД, е търговско дружество от 2000 година. Към настоящия момент дружеството е в ликвидация и не предлага предоставяне на здравни услуги. Лечебницата окончателно прекрати дейността си през 2012 г. Факторите да стигне до ликвидация са комплексни, като основните са – намаляване на населението, респ. пациентите в района, и липсата на квалифицирани кадри.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ