25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Отново: Пуснаха на търг сградата на закритата общинска болница в гр. Елена

Сградата на закритата общинска болница “Д-р Димитър Моллов” в град Елена отново е пусната за продажба от синдика на дружеството.

Обявената начална цена е 476 900 лв., което е 50 на 100 от пазарната оценка на имота. Продажбата е насрочена за 15 декември в офиса на синдика в София.

Няколко пъти досега сградата е обявявана за продан, като последният търг беше през лятото на миналата година с 10 % по-висока цена.

Сега се предлагат етажите, в които преди години работиха вътрешното, родилното и детското отделение, както и поликлиничният корпус и етаж, в който функционира общинският хоспис в Елена.

На търг за 10 000 лева беше пуснато и медицинско оборудване и техника на болницата.

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Димитър Моллов-Елена” ЕООД, е търговско дружество от 2000 година. Към настоящия момент дружеството е в ликвидация и не предлага предоставяне на здравни услуги. Лечебницата окончателно прекрати дейността си през 2012 г. Факторите да стигне до ликвидация са комплексни, като основните са – намаляване на населението, респ. пациентите в района, и липсата на квалифицирани кадри.

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ