25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Отлагат паспортизацията на сградите, май!

Удължаване с поне 2 години на срока, в който собствениците на жилища следва да се погрижат за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им. За това съобщи зам.-регионалният министър Николай Нанков във Facebook.

Пандемия не е точното време, в което да се добавя още една грижа към всекидневието на българите, пише още той. И допълва, че управляващите поемат ангажимент за осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация.

Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живеещите в тях“, уточнява още зам.- министърът.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ