19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Отлагат паспортизацията на сградите, май!

Удължаване с поне 2 години на срока, в който собствениците на жилища следва да се погрижат за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им. За това съобщи зам.-регионалният министър Николай Нанков във Facebook.

Пандемия не е точното време, в което да се добавя още една грижа към всекидневието на българите, пише още той. И допълва, че управляващите поемат ангажимент за осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация.

Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живеещите в тях“, уточнява още зам.- министърът.

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ