28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Откриха 3 обекта по европейски проект за естетизация на градската среда

Три обекта от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” бяха символично открити в морската столица. Първият от тях е за благоустрояване на междублокови пространства в район „Одесос” 1, включващо реконструкция на ул. „Георги Бенковски” – в участъка от бул. „Сливница” до ул. „Кракра”, както и на предблоковите пространства между ул. „Цар Петър”, ул. „Парижка комуна”, ул. „Кракра” и ул. „Георги Бенковски“. Изцяло е подменена подземната инфраструктура, извършено е преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри.

Вторият проект е за благоустрояване на междублокови пространства в подзона район Младост (ж.к. Възраждане, I м.р.), включващо естетизация и модернизация на пространството между ул. „Ана Феликсова”, ул. „Петър Алипиев”, улицата западно от бл. 17, както и локално платно на бул. „Трети март“. Извършено бе преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа, подмяна на подземна инфраструктура и велоалея, съобщи Тихомир Тимов, ръководител на проекта.

По третия проект – благоустрояване на междублокови пространства в район „Владислав Варненчик”, IV-ти микрорайон, бе извършен и основен ремонт на ул. „Янко Мустаков” – в участъка от бул. „Константин и Фружин” до ул.”Света Елена”. Дейностите включваха още основен ремонт на улиците, благоустрояване на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление.

Модернизацията на градската среда стана със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и съфинансиране от Община Варна. Утре предстои откриване на още два обекта, обясни Тихомир Тимов.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ