16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Откриха три спортни обекта в Шумен

Тренировъчно игрище и две нови спортни зали бяха открити в Шумен. С тяхното изграждане завърши първият етап от работата по проекта за обновяване на градския стадион „Панайот Волов“. Новото футболно игрище е с размери 45 на 75 м. То е проектирано с всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на тренировки по футбол. Застлано е с изкуствена тревна настилка за спортни терени. Монтирани са и специални оросители, които да позволят използването на изкуствената настилка и в най-горещите летни дни. Има дренажна и осветителна система. На югоизточната страна са разположени 2 трибуни с общо 205 места, от които 4 – за хората с увреждания. Изградени са 37 паркоместа.

Тренировъчната зала е с размери 20 на 41 м, като общата площ на сградата е 827 кв.м. Има 92 места за зрители, резервни играчи и треньори. Изградени са съблекални за спортистите със самостоятелни санитарни възли и бани, складови помещения, треньорски стаи, кабинети за лекар и физиотерапевт, конферентна зала, фоайе с бар, складови помещения и др.

За първи път от 40 години беше направен основен ремонт и на голямата зала в спортния комплекс „Плиска“, където спортуват близо 2000 деца. Подменени са подовата настилка, дограмата, ел. инсталацията и осветителните тела, външната мазилка. Изградена е нова вентилационна система.

Идеята на общинското ръководство е да се създаде още един градски център с многофункционално съоръжение подобно на „Арена Шумен“, където ще се провеждат тренировки по футбол и лека атлетика, концерти, футболни турнири на национално и международно ниво. Над бул. „Симеон Велики” към стадиона ще бъде построен надлез, който ще го свързва с търговската част до хипермаркета. Така новото пространство допълнително ще оживи района по пътя към квартал „Тракия“.

За тренировъчното игрище и за залата над стадиона Общината получи 3 млн. лв. от държавата през 2020 г. С тяхното изграждане завърши първият етап от работата по проекта за съоръжението.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ