19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Откриха три спортни обекта в Шумен

Тренировъчно игрище и две нови спортни зали бяха открити в Шумен. С тяхното изграждане завърши първият етап от работата по проекта за обновяване на градския стадион „Панайот Волов“. Новото футболно игрище е с размери 45 на 75 м. То е проектирано с всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на тренировки по футбол. Застлано е с изкуствена тревна настилка за спортни терени. Монтирани са и специални оросители, които да позволят използването на изкуствената настилка и в най-горещите летни дни. Има дренажна и осветителна система. На югоизточната страна са разположени 2 трибуни с общо 205 места, от които 4 – за хората с увреждания. Изградени са 37 паркоместа.

Тренировъчната зала е с размери 20 на 41 м, като общата площ на сградата е 827 кв.м. Има 92 места за зрители, резервни играчи и треньори. Изградени са съблекални за спортистите със самостоятелни санитарни възли и бани, складови помещения, треньорски стаи, кабинети за лекар и физиотерапевт, конферентна зала, фоайе с бар, складови помещения и др.

За първи път от 40 години беше направен основен ремонт и на голямата зала в спортния комплекс „Плиска“, където спортуват близо 2000 деца. Подменени са подовата настилка, дограмата, ел. инсталацията и осветителните тела, външната мазилка. Изградена е нова вентилационна система.

Идеята на общинското ръководство е да се създаде още един градски център с многофункционално съоръжение подобно на „Арена Шумен“, където ще се провеждат тренировки по футбол и лека атлетика, концерти, футболни турнири на национално и международно ниво. Над бул. „Симеон Велики” към стадиона ще бъде построен надлез, който ще го свързва с търговската част до хипермаркета. Така новото пространство допълнително ще оживи района по пътя към квартал „Тракия“.

За тренировъчното игрище и за залата над стадиона Общината получи 3 млн. лв. от държавата през 2020 г. С тяхното изграждане завърши първият етап от работата по проекта за съоръжението.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ