20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Откриха първия автомобилен мост между Русия и Китай

В Благовещенск бе открито товарното движение по първия пътен мост над река Амур, който свързва столицата Приамурие с град Хейхе в Китай.

Церемонията по откриването се проведе по телемост от Москва, Владивосток, Пекин и от градовете Благовещенск и Хейхе. В нея дистанционно участваха пратеникът на руския президент в Далечния изток Юрий Трутнев и заместник министър-председателят на Държавния съвет на Китай Хуа Чунхуа. Губернаторът на провинция Хъйлунцзян Хуа Чаншън обяви пускането на движението по моста на руски език.

Средната цена на пътуването по моста Благовещенск-Хайхе за едно превозно средство ще бъде 8700 рубли. Концесионният модел е проектиран за 20 години. През този период, според финансовия модел, мостът ще бъде изплатен, а след това цената на билета ще стане по-ниска, съобщи РИА Новости.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Изграждат православен храм в карловското село Марино поле

Православен храм ще има карловското село Марино поле. Кмет, духовници и съмишленици положиха основния камък на бъдещата църква. В основите на храма бе положена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ