24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Откриха първия автомобилен мост между Русия и Китай

В Благовещенск бе открито товарното движение по първия пътен мост над река Амур, който свързва столицата Приамурие с град Хейхе в Китай.

Церемонията по откриването се проведе по телемост от Москва, Владивосток, Пекин и от градовете Благовещенск и Хейхе. В нея дистанционно участваха пратеникът на руския президент в Далечния изток Юрий Трутнев и заместник министър-председателят на Държавния съвет на Китай Хуа Чунхуа. Губернаторът на провинция Хъйлунцзян Хуа Чаншън обяви пускането на движението по моста на руски език.

Средната цена на пътуването по моста Благовещенск-Хайхе за едно превозно средство ще бъде 8700 рубли. Концесионният модел е проектиран за 20 години. През този период, според финансовия модел, мостът ще бъде изплатен, а след това цената на билета ще стане по-ниска, съобщи РИА Новости.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ