34 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Откриха нова детска площадка в градския парк на Кубрат

Нова площадка за игра бе открита в градския парк „Омол“ в централната част на Кубрат.

В детският кът са монтирани пързалка с катерушка, тунелче и интересни табла с игри. Има и нов пясъчник, на който ще могат да се забавляват малчуганите. Новоизграденият обект е обезопасен с цветна дървена ограда.

Средствата за изграждането на съоръжението са осигурени изцяло от бюджета на общината. С финансиране от администрацията продължава обновяването и изграждането и на други детски кътове в града и населените места в Кубратско, посочват от местната управа. От там призоват както малките, така и възрастните да пазят новата придобивка, за да й се радват максимално дълго време.

В края на месец февруари тази година. бяха премахнати старите люлки и катерушки, монтирани преди 10 години по проект „Обновяване и развитие на населените места“. Съоръженията за деца бяха изцяло обновени, тъй като старите не подлежаха на ремонтно-възстановителни дейности, припомнят от общината.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ