15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Откриха нова детска площадка в градския парк на Кубрат

Нова площадка за игра бе открита в градския парк „Омол“ в централната част на Кубрат.

В детският кът са монтирани пързалка с катерушка, тунелче и интересни табла с игри. Има и нов пясъчник, на който ще могат да се забавляват малчуганите. Новоизграденият обект е обезопасен с цветна дървена ограда.

Средствата за изграждането на съоръжението са осигурени изцяло от бюджета на общината. С финансиране от администрацията продължава обновяването и изграждането и на други детски кътове в града и населените места в Кубратско, посочват от местната управа. От там призоват както малките, така и възрастните да пазят новата придобивка, за да й се радват максимално дълго време.

В края на месец февруари тази година. бяха премахнати старите люлки и катерушки, монтирани преди 10 години по проект „Обновяване и развитие на населените места“. Съоръженията за деца бяха изцяло обновени, тъй като старите не подлежаха на ремонтно-възстановителни дейности, припомнят от общината.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ