4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Откриват 12-то издание на „София хартиен арт фест“

За 12-и път „София хартиен арт фест“ (СХАФ) представя най-доброто от хартиеното изкуство. Събитието ще се проведе от 3 май до 30 ноември с надслов „Нови хоризонти“, съобщават организаторите от фондация „Аматерас“.

Тазгодишното издание отново обхваща дълъг период, продиктуван от продължилата ситуация, предизвикана от пандемията и социалната дистанцираност. Програмата е с хибридно съдържание – реално и виртуално, включващо физически и виртуални изложби, онлайн дискусия, уъркшопи, онлайн лектория, състезание за юноши, представяне на книга, прожекция на документален филм и пътуващи експозиции.

Предвидени са 13 изложби. Те ще представят няколко важни раздела от СХАФ – Биенале за хартиено изкуство, ретроспекция на „Аматерас“, годишен конкурс/изложба за хартиено изкуство, самостоятелни изложби на наградени автори, двустранни и виртуални изложби.

В съпътстващите събития е включена лектория „Динамика в изкуствата“ – образователна платформа в сферата на визуалните изкуства. Ще се проведе и дискусия на тема „Ролята на новите технологии в хартиеното изкуство“. Различни работилници ще дадат възможност на деца, професионалисти и любители на визуалните изкуства да се запознаят по-дълбоко с определени технологии и възможни начини на интерпретации чрез хартията.

Някои от изложбите ще гостуват в страната, заедно с прожекции, образователни панели и уъркшопи. Има и покани от чужбина – Белгия, Аржентина.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ