Откриват 12-то издание на „София хартиен арт фест“

0

За 12-и път „София хартиен арт фест“ (СХАФ) представя най-доброто от хартиеното изкуство. Събитието ще се проведе от 3 май до 30 ноември с надслов „Нови хоризонти“, съобщават организаторите от фондация „Аматерас“.

Тазгодишното издание отново обхваща дълъг период, продиктуван от продължилата ситуация, предизвикана от пандемията и социалната дистанцираност. Програмата е с хибридно съдържание – реално и виртуално, включващо физически и виртуални изложби, онлайн дискусия, уъркшопи, онлайн лектория, състезание за юноши, представяне на книга, прожекция на документален филм и пътуващи експозиции.

Предвидени са 13 изложби. Те ще представят няколко важни раздела от СХАФ – Биенале за хартиено изкуство, ретроспекция на „Аматерас“, годишен конкурс/изложба за хартиено изкуство, самостоятелни изложби на наградени автори, двустранни и виртуални изложби.

В съпътстващите събития е включена лектория „Динамика в изкуствата“ – образователна платформа в сферата на визуалните изкуства. Ще се проведе и дискусия на тема „Ролята на новите технологии в хартиеното изкуство“. Различни работилници ще дадат възможност на деца, професионалисти и любители на визуалните изкуства да се запознаят по-дълбоко с определени технологии и възможни начини на интерпретации чрез хартията.

Някои от изложбите ще гостуват в страната, заедно с прожекции, образователни панели и уъркшопи. Има и покани от чужбина – Белгия, Аржентина.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си