12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Откриват сезона в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“

С концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и на ученици от НУИ „Панайот Пипков“ ще бъде открит новият сезон в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“.

Дейностите в част „Архитектурно строителство“ са на стойност 53 800 лв. с ДДС. Извършено беше укрепване на електроинсталацията, обезопасяване на стърчащи кабели, подмяна на електрически табла, за които общата сума бе 7 000 лв. При ремонта на Летния театър бяха реновирани фасадата, сцената и съблекалните на изпълнителите, подменени и пребоядисани бяха счупените пейки на местата за зрителите. 

В инвестиционните намерения на Община Плевен е цялостен ремонт на Летния театър, за целта ще се търси европейско финансиране.

Концертът е организиран от Община Плевен, той е под мотото „Да бъдем заедно“ и е посветен и на 60-годишнината от основаването на Националното училище по изкуствата. Изявата ще е на 01 юни, вторник, от 19.30 часа. Входът е свободен. При лошо време концертът ще се състои на 03 юни, четвъртък, отново от 19.30 часа.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ