36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Откриват обновения площад „Вацлав Хавел“

Тази вечер в 18:30 часа ще бъде открит ремонтираният площад „Вацлав Хавел“ в столицата. Събитието се организира от район „Средец“ в партньорство със Софийски дискусионен форум и ще премине под надслов „Четем и пеем на обновения площад „Вацлав Хавел“. Пространството представлява малък триъгълник, който се намира срещу централния вход на парка на Военната академия.

„Това беше много голяма битка. Тя започна преди три години и половина“, каза пред БНР инициаторът от Софийския дискусионен форум Петър Стойнов.

„Часове ни делят от откриването, а на площада трябва да се извършат още строителни работи. Да се надяваме, че в 18.30 ч. всичко ще е наред“, каза още Стойнов.

„Това е голямата картина. Детайлите бяха доста съществени. Освен че намерихме неименовано място, първо трябваше да променим градоустройствения му статут, така че то да бъде площад, каза от своя страна кметът на района Трайчо Трайков. И добави: „Това беше просто една автобусна спирка и няколко изпочупени плочки около едно прекрасно дърво. Вече можем спокойно да представим всичко това“.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ