16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Отвориха новото кръгово под „Максуда“ във Варна

Приключват строителните дейности на новото кръстовище на бул. „Васил Левски“, ул. „Девня“ и ул. „Г. Пеячевич“ във Варна. В момента се полага маркировката. Продължава и засаждането на дървета. Използва се специализирана техника за пренасяне на дърветата от разсадник и засаждането им в новата зона, в която ще бъдат изградени поливна система и осветление. Въпреки довършителните работи, движението вече е пуснато.

Строителството на новото кръстовище под ромската махала „Максуда“ стартира през август миналата година. Стойността на проекта е 3,7 млн. лв. Съоръжението представлява елипса с обща дължина 359 метра, с по 3 ленти за движение с ширина 3.50 м.

В проекта е включено и изграждането на нов облицован открит канал с дължина от 95 м между двете съоръжения, нови тротоари, прочистване, възстановяване и ремонт на всички отводнителни съоръжения, улични оттоци, ревизионни шахти и дъждовна канализация.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ