22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Отварят Програма за ремонт и изграждане на спортни площадки в училищата

От 5 октомври може да се кандидатства по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища. Тя цели подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито и пълноценно упражняване на спортните дейности. Другата задача е разширяване на обхвата и оптимизиране на двигателния режим на учениците.

Бюджетът на програмата е 5 млн. лв. За първия модул „Изграждане на спортни площадки със специализирана спортна настилка“ средствата са 3,6 млн. лв. За втория модул „Основен ремонт на спортни площадки“ са предвидени 1,4 млн. лв.

Общините са допустими бенефициенти за общинските училища. За тях срокът за кандидатстване е 6 ноември. Необходимите документи и придружително писмо се подават в МОН единствено по електронен път (чрез СЕОС или ССЕВ).

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ