5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Отварят Програма за ремонт и изграждане на спортни площадки в училищата

От 5 октомври може да се кандидатства по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища. Тя цели подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито и пълноценно упражняване на спортните дейности. Другата задача е разширяване на обхвата и оптимизиране на двигателния режим на учениците.

Бюджетът на програмата е 5 млн. лв. За първия модул „Изграждане на спортни площадки със специализирана спортна настилка“ средствата са 3,6 млн. лв. За втория модул „Основен ремонт на спортни площадки“ са предвидени 1,4 млн. лв.

Общините са допустими бенефициенти за общинските училища. За тях срокът за кандидатстване е 6 ноември. Необходимите документи и придружително писмо се подават в МОН единствено по електронен път (чрез СЕОС или ССЕВ).

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

САБ организира конференция „Образованието – придвижване от мрак към светлина”

Съюзът на архитектите в България организира конференция на тема „Образованието – придвижване от мрак към светлина. Училището – пространство за знания“. Събитието ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ